Back to Results

University of Fraser Valley Student Centre

  • University-of-Fraser-Valley-Student-Centre_Web
  • University-of-Fraser-Valley-Student-Centre_Web1
Location:
Abbotsford, BC
Building Structure Type:
Post Secondary
Owner/Developer:
University of Fraser Valley
Architect:
Chernoff Thompson Architects
Contractor:
Mierau Contractors Ltd
Number of Storeys:
3
Size:
47,250 sq. ft.
Practice areas

This 47,250 sq. ft. Student Centre is a new student gathering place that contains various amenities and student services and activities for the University of Fraser Valley students, faculty, staff and visitors. The main entrance features sloping columns and inverted tapered concrete beams which are designed to attract students to the centre and the restaurant. The building also features a sub-dividable 5,000 sq. ft. multi-purpose hall. The space centres around a three-storey atrium that floods the space with natural daylight and is conducive to a productive and engaging learning environment. Many of the skylight openings in the atrium were introduced in the roof deck design over to suit architectural needs.