Columbia Valley Centre

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

The Columbia Valley Centre is a civic facility designed to replace the aged memorial hall that had been well loved by the community of Invermere for 70 years.

The19,000 sq. ft. building hosts a public library, a large main hall, multi-purpose and supportive space and a large roof top terrace which features panoramic views of the surrounding Columbia Valley.

Designed to emulate a nearby rusty-steel rail bridge, the community centre was designed with a modern look that compliments the surrounding Rocky and Purcell Mountains.

The Columbia Valley Centre provides a flexible layout that is designed to accommodate the change and growth of the community’s needs for years to come.

Project Specifications

Location
Invermere, BC / Vancouver

Building Structure Type
Recreation/Community Centre / Library / Theatre/Performing Arts

Owner/Developer
District of Invermere

Architect
SHAPE Architecture

Contractor
Richelieu Building Specialties

Service Areas

Structural Engineering

Structural Engineering

Practice Areas

Structural Engineering

Structural Engineering

Related Projects