Penticton Community Centre Addition and Renovations

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

The Penticton Community Centre project included the expansion of an existing lap pool from six lanes to ten lanes, the relocation of an existing fitness centre and the addition of a new aquatics space with a lobby, leisure pools, hot pools, play features, saunas and change rooms.

Due to Recreation Infrastructure Canada’s grant deadlines, the project team had only 15 months from project inception to completion.

The success of this fast-track project was achieved through the use of multiple tender packages and an integrated design team approach.

The project incorporates several significant structural features including steel V-columns, a concourse comprised of glulam frames, expressive cast-in-place concrete pool features, and cantilevered support steelwork for the new waterslide.

For the facility’s waterslide, RJC interlaced the 3-D waterslide model from the supplier with our own 3-D model, ensuring placement of the slide and its supports was fully integrated with the base building structural design.

The project was designed with sustainability in mind, targeting LEED® Silver.

Project Specifications

Location
Vancouver

Building Structure Type
Recreation or Community Centre / Public Sector

Owner/Developer
The City of Penticton

Architect
Carscadden Stokes McDonald Architects Inc.

Contractor
Stuart Olson Inc.

Service Areas

Structural Engineering

Structural Engineering

Wood Design

Wood Design

Practice Areas

Structural Engineering

Structural Engineering

Related Projects