GO Erindale Station & Parking Facility

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

The Erindale GO Station Project and Parking Structure includes a new glass-enclosed 5,500 sq. ft. station building; a 45 metre-long three-storey high glass-enclosed truss bridge; a new bus loop; a reconfigured and new surface parking area; and a new six-level parking structure topped with arrays of Solar-Electricity Generating Photovoltaics covering the roof.

The renovation of the station site provided over 1,470 parking spaces within the parking facility and over 500 more surface parking spaces for GO patrons.

The superstructure for the garage includes six levels of post-tensioned, cast-in-place concrete, a feature stair tower and a glass-enclosed pedestrian bridge linking the parking facility to the train platforms.

The building includes detailed pedestrian and vehicular illuminated signage and way-finding as well as a car counting system that allows patrons to easily identify parking availability on each level.

The station building was designed to LEED® Silver Certification.

Project Specifications

Location
Toronto

Building Structure Type
Parking Facility - Above Grade

Owner/Developer
Go Transit + Metrolinx

Architect
IBI Group

Contractor
Kenaidan Contracting Ltd.

Service Areas

Traffic Deck Protection & Replacement

Traffic Deck Protection & Replacement

Structural Engineering

Structural Engineering

Parking Facility Design

Parking Facility Design

Sustainable Design

Sustainable Design

Practice Areas

Structural Engineering

Structural Engineering

Parking Facility Design

Parking Facility Design

Related Projects