Guildford Town Centre Redevelopment

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

The Guildford Town Centre underwent a large mall expansion and renovation introducing a new suspended structure equal to over 1.2M sq. ft. The new development contains a large single-storey Walmart with roof top parking, a large one-storey structured parking deck, and a two-storey retail expansion to the existing centre.

The Guildford Town Centre underwent a large mall expansion and renovation introducing a new suspended structure equal to over 1.2M sq. ft. The new development contains a large single-storey Walmart with roof top parking, a large one-storey structured parking deck, and a two-storey retail expansion to the existing centre.

Since the footprint of the new Walmart store overlapped with the existing store location, phased construction was necessary to maintain store operation at all times throughout the project.

This project had a total of seven phases over four years and is now LEED® Gold certified.

Project Specifications

Location
Vancouver

Building Structure Type
Retail or Shopping Centre / Sculptures/Art Features

Owner/Developer
Ivanhoe Cambridge

Architect
Musson Cattell Mackey Partnership Architects

Contractor
Ledcor Construction

Service Areas

Sustainable Design

Sustainable Design

Structural Engineering

Structural Engineering

Practice Areas

Structural Engineering

Structural Engineering

Related Projects