Linear House

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Slider

Patkau Architects envisioned a one-of-a-kind residence in full complement with the surrounding natural landscape of a remote 16 acre farm site on BC’s Salt Spring Island.

Working to create this 84-metre long and 6.7-metre wide one-storey residence, totaling 6,300 sq. ft. on a remote site, RJC’s engineers created innovative spliced panel web beams which enabled very large spans in the structure, bringing Patkau’s vision to impressive fruition.

Honoured with a BC WoodWORKS!

Wood Design Award, RJC helped overcome the perception that a wood based structure is not capable of or efficient enough for addressing large spans, in particular for a project built on a remote site faced with transportation and equipment limitations.

Project Specifications

Location
Salt Spring Island, BC / Vancouver

Building Structure Type
Residential / Low-Rise / Residential - Private

Owner/Developer
Confidential

Architect
Patkau Architects Inc.

Contractor
G. Speed Construction

Service Areas

Practice Areas

Related Projects