Pacific Centre - Holt Renfrew Expansion

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

Having been involved in Holt Renfrew’s move and major renovation back in 2006, RJC was recalled for their 2014 renovation.

Having previous experience with the original renovation and good record keeping systems assisted our team in early planning and understanding the existing building structure and its limitations.

RJC had a dual role in this project acting as both the structural engineer for the tenant improvement and as the landlord’s base building structural consultant.

Extensive structural work was provided on the building’s façade to highlight the new retail entrance and inside, major structured steel and concrete renovation work was performed to suit the escalator design and featured atrium opening.

Keeping in mind the modern aesthetic goals of the client, structural engineering was provided for several featured architectural items.

Project Specifications

Location
Vancouver, BC

Building Structure Type
Retail or Shopping Centre

Owner/Developer
Holt Renfrew Inc.

Architect
IBI Group

Contractor
Govan Brown Ltd.

Service Areas

Specialty & Supplementary Engineering

Specialty & Supplementary Engineering

Building Enclosures

Building Enclosures

Structural Engineering

Structural Engineering

Practice Areas

Building Science

Building Science

Structural Engineering

Structural Engineering

Related Projects